Boboti recept in die bush kombuis !
(Bekijk onderaan het filmpje van Chef Dumi)
Ingrediënten voor 6 porties
3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
30 gr margarine of boter
3 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
2-3 eetlepels kerriepoeder
500 gr gehakt
3 eetlepels chutney
2 eetlepels abrikozenjam
1 eetlepel Worcestersaus
4 eetlepels wijnazijn
100 gr rozijnen
6 gedroogde abrikozen (in dunne reepjes)
2 eetlepels geschaafde amandelen
2 eieren
100 ml melk
2 sneden oud brood (zonder korstjes)
zout en versgemalen peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C
Vet een platte ovenschaal in
Snijd de uien en knoflook fijn
Zet alle ingrediënten klaar een weeg ze af
Doe de sneden oud brood in een diep bord en giet de melk erover tot volledig opgenomen in het brood
Doe olie en boter in een hoge koekepan op middelhoog vuur
Fruit de uien en knoflook glazig en zacht Voeg kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee
Voeg geruld gehakt toe en blijf roeren tot het gaar is
Voeg zout, peper, azijn, chutney, jam, Worcestersaus, rozijnen, abrikozen en amandelschaafsel toe en roer goed
Als alles goed gemengd is, haal de pan van het vuur
Klop een ei los en roer goed door het gehakt mengsel
Maak het brood los met een vork en mix dit goed door het gehaktmengsel
Breng het gehakt mengsel over in de ingevette ovenschaal
Klop het tweede ei los met wat melk, zout en peper en giet dit over de gehaktschotel heen zodat het mooi afgedekt is
Decoreer met laurier bladeren en amandelen
Plaats in het midden van de voorverwarmde oven voor 30 - 35 minuten tot bovenkant (licht) bruin is geworden en bobotie mooi stevig is geworden
share: