Boboti recept in die bush kombuis !


Boboti recept in die bush kombuis !


(Bekijk onderaan het filmpje van Chef Dumi)

Ingrediënten voor 6 porties 

3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie

30 gr margarine of boter

3 middelgrote uien

2 teentjes knoflook

2-3 eetlepels kerriepoeder

500 gr gehakt

3 eetlepels chutney

2 eetlepels abrikozenjam

1 eetlepel Worcestersaus

4 eetlepels wijnazijn

100 gr rozijnen

6 gedroogde abrikozen (in dunne reepjes)

2 eetlepels geschaafde amandelen

2 eieren

100 ml melk

 2 sneden oud brood (zonder korstjes)

 zout  en versgemalen peper

 

Bereiding

       

     Verwarm de oven voor op 180 °C

   

    Vet een platte ovenschaal in

 

Snijd de uien en knoflook fijn

 

Zet alle ingrediënten klaar een weeg ze af

 

Doe de sneden oud brood in een diep bord en giet de melk erover tot volledig opgenomen in het brood

 

Doe olie en boter in een hoge koekepan op middelhoog vuur

 

Fruit de uien en knoflook glazig en zacht   Voeg kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee

 

Voeg geruld gehakt toe en blijf roeren tot het gaar is

 

Voeg zout, peper, azijn, chutney, jam, Worcestersaus, rozijnen, abrikozen en amandelschaafsel toe en roer goed

 

Als alles goed gemengd is, haal de pan van het vuur

 

Klop een ei los en roer goed door het gehakt mengsel

 

Maak het brood los met een vork en mix dit goed door het gehaktmengsel

 

Breng het gehakt mengsel over in de ingevette ovenschaal

 

Klop het tweede ei los met wat melk, zout en peper en giet dit over de gehaktschotel heen zodat het mooi afgedekt is

 

Decoreer met laurier bladeren en amandelen

 

Plaats in het midden van de voorverwarmde oven voor 30 - 35 minuten tot bovenkant (licht) bruin is geworden en bobotie mooi stevig is geworden

 

 

 

 





share:
© Kaapwijn Walgraeve - Website by KMOSites